Get Involved/ Implică-te


We study inter-individual differences in executive and socio-emotional functioning across the lifespan,
with implications for developmental science and legal psychology.

Invitație de participare în cadrul studiului (online & fizic) privind luarea deciziilor în situații de viață vs. joc

Ai peste 18 ani și îți plac jocurile de societate (eng. board games)?

Atunci studiul nostru este chemarea ta la joacă! Această cercetare este o colaborare între pasionații de jocuri și psihologi și se concentrează pe modul în care personalitatea influențează luarea deciziilor în contextele conflictuale.

𝐂𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐮𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮𝐥? 𝐀𝐯𝐞𝐦 𝐝𝐨𝐮ă 𝐨𝐩ț𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐢𝐧𝐞:

 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 î𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 – 𝐕𝐞𝐫𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭ă (doar online):
I. Completarea unor chestionare online despre autocunoaștere și personalitate (35 min)
II. Completarea a 10 dileme care conturează situații conflictuale din viață (40 min)

 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧ț𝐢𝐢 ș𝐢 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 – 𝐕𝐞𝐫𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐧𝐠ă (online + boardgames):

I. Completarea unor chestionare online despre autocunoaștere și personalitate (35 min)
𝑺𝒆𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒇𝒊𝒛𝒊𝒄𝒆, 𝒅𝒆𝒔𝒇ăș𝒖𝒓𝒂𝒕𝒆 î𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒆𝒂ș𝒊 𝒛𝒊 (𝒘𝒆𝒆𝒌𝒆𝒏𝒅 𝒊𝒏𝒄𝒍𝒖𝒔𝒊𝒗):
II. Parcurgea unor sesiuni de boardgames (individual și de grup) în format fizic (1 oră)
III. Completarea a 10 dileme care conturează situații conflictuale din viață, în format fizic (40 min)

𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐚𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚? 

  • Ai ocazia să contribui la cercetarea științifică asupra modului în care interacționăm cu ceilalți în situații tensionate.
  • Ai acces la materiale psihoeducative.
  • Ai posibilitatea de a alege varianta de participare care se potrivește cel mai bine programului tău și preferințelor tale.
  • Ai șansa de a câștiga un set de accesorii de scris, un lucru de nelipsit oricărui student (doar pentru persoanele care participă la versiunea lungă a studiului).
  • Ai șansa să te joci gratuit la sala de jocuri CheckPoint! https://www.facebook.com/gamescheckpoint
  • Ai șansa de a câștiga vouchere pentru a-ți cumpăra boardgames și accesorii de gaming!
  • Ai șansa de a primi ore de practică, dacă ești student la psiho în Cluj-Napoca

𝐁𝐨𝐧𝐮𝐬: La finalul studiului vei fi invitat la un atelier online realizat de echipa de cercetare despre gestionarea situațiilor problematice de viață. În cadrul acestuia se vor parcurge și rezultatele preliminare la nivel de grup pe diferite categorii (vârstă, profil educațional, trăsături personalitate, etc).

𝐂𝐮𝐦 𝐭𝐞 𝐩𝐨ț𝐢 î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞? 
Pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii, te rugăm să accesezi 𝐥𝐢𝐧𝐤-𝐮𝐥 𝐝𝐞 î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞
https://forms.gle/7i9Y1hi6rKhMW2JT9 sau sa scanezi 𝐜𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐐𝐑 din afiș!

Studiul este desfășurat în cadrul RIDDLE Lab (https://riddlelab.ro/) și este coordonat de către drd. Andreea Alexandra BULBUC, mrd. Laura Ionela BAICU și mrd. Raluca-Victoria RÎPEANU, supervizat de către Prof. univ. dr. Laura VISU-PETRA, Departamentul de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai.

Pentru orice nelămuriri sau întrebări legate de acest studiu (în timpul sau după finalizarea acestuia), ne puteți contacta echipa de cercetare la adresa de mail: andreeabulbuc@psychology.ro

Invitație de participare în cadrul studiului ONLINE privind intervievarea în context judiciar

Te pasionează psihologia judiciară și te-ai întrebat cum sunt oferite declarațiile verbale ale martorilor și suspecților într-un interviu investigativ?

Dacă ai peste 18 ani și ai vrea să vezi cum se desfășoară, în realitate, un astfel de interviu și cum poate fi el adaptat contextului online, atunci te invităm să iei parte la acest studiu.

Prin cercetarea de față îți propunem o modalitate interactivă și inedită prin care te poți familiariza cu felul în care se desfășoară interviurile investigative din domeniul judiciar. Vei avea ocazia să afli mai multe despre etapele acestui interviu precum și despre felul în care sunt evaluate conținuturile verbale oferite pe parcurs. Totodată, împreună putem afla mai multe despre modul în care pot fi realizate aceste interviuri de la distanță (online).

Implicarea în studiu presupune parcurgerea a 2 etape:

  1. Participarea la proba experimentală (interviul investigativ ce va avea loc online – durată de aprox. 60-75 de minute)
  2. Completarea unui chestionar online post-interviu, o săptămână mai târziu (durată aprox. 10 minute)

Drept recompensă pentru implicarea ta, pe lângă cele 8 ore de practică acordate la finalul parcurgerii celor 2 etape (pentru studenții FPSE, UBB), poți câștiga, prin tragere la sorți, cărți din colecția editurii ASCR și vouchere eMag/Cărturești (la alegere).

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să afli mai multe despre acest studiu, poți scana codul QR de pe poster sau să accesezi linkul de înscriere: https://forms.gle/vmbwKc36osFXG6SL9

Cercetarea de față se desfășoară în cadrul RIDDLE Lab (https://riddlelab.ro/), fiind realizat de către drd. Simina CACUCI (UBB, USAL), sub supervizarea prof. univ. dr. Laura VISU-PETRA (UBB), lect. univ. dr. George VISU (UBB) și prof. Jaume MASIP (USAL).

Pentru orice nelămuriri sau întrebări legate de acest studiu (în timpul sau după finalizarea acestuia), ne puteți contacta la adresa de email: siminacacuci@psychology.ro